به گزارش راهبرد معاصر، چهارمین جلسه هماندیشی و همافزایی ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت و بزرگداشت عید غدیر با حضور نمایندگان دستگاههای عضو شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مسئولین اجرایی مراسم غدیر در استانهای تهران، قم و البرز و روسای شورای هماهنگی در سراسر کشور از طریق ارتباط تصویری در محل دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و گرامیداشت عید غدیر گفت: یکی از ویژگیهای مؤمن فرصتشناسی بوده و فرصت به معنای وقتهای ویژهای است که باید در آن کاری انجام گیرد تا در سرنوشت جامعه اثرگذار باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی واقعه غدیر را یک فرصت توصیف کرد که از طریق برگزاری جشنها و مراسم مرتبط با آن میتوان پیام آن را به دنیا و به نسل جوان منتقل کرد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از فرصت غدیر و توجه به آموزهها و آرمان این روز بزرگ تاریخی، برای مؤمنان و جامعه اسلامی گفت: یکی از ویژگی های انسان مؤمن، فرصت شناسی است و در در تعالیم اسلامی به ما می آموزند که فرصت شناس باشیم. البته منظور از فرصت، زمان های معمولی نیست، بلکه اوقات ویژه و حساسی است که باید درک شود و اقدامی انجام شود که در سرنوشت مؤمنان و جامعه مؤثر واقع گردد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید غدیر در ادامه با اشاره به حدیثی از پیغمبر اکرم(ص) یادآور شد: خداوند در طول زندگی هر انسانی فرصتهایی را ایجاد می کند که انسان مومن باید حداکثر استفاده را از آنها ببرد. به عنوان مثال جوانی، اموال و دارایی و امکاناتی که در اختیار انسان قرار دارد، یک فرصت است که در قیامت از آنها سؤال می شود.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی تاکید کرد: بنابراین باید فرصتها را بشناسیم و ارزش آنها را بدانیم. همچنین تلاش کنیم، برای خودمان و دیگران فرصت ساز باشیم و در طول زندگی، قدردان افرادی باشیم که فرصت ساز بوده و برای ما فرصتی را ایجاد کردند.
وی توضیح داد: برخی فرصت ساز هستند. یعنی برای خود و جامعه، فرصتهایی را به وجود می آورند. تمام ائمه فرصت ساز بودند. شهید و شهادت نیز فرصت ساز است و برای جامعه فرصتی را فراهم می کند، تا بتواند با تکیه بر خون و آرمانهای شهدا، اهداف متعالی را پیش ببرد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید غدیر ادامه داد: سردار دلها، حاج قاسم سلمانی نیز از جمله شهدایی است که فرصت ساز شد و فرصتی را برای همه علاقمندان به اهل بیت(ع) ایجاد کرد تا در مسیر دفاع از اهل بیت(ع) و آرمانهای آنان قدم بردارند.
وی خاطرنشان کرد: امام راحل عظیم الشان(رضوان الله تعالی علیه) نیز فرصت ساز بزرگی بودند و این انقلاب را در اختیار ما قرار دادند، تا فرصت پیدا کنیم و اسلام را بیشتر بشناسیم. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز در ادامه مسیر انقلاب، زمینه و فرصت هایی را ایجاد می کنند، ولی متاسفانه گاهی غافلیم و نمی توانیم از آنها به درست استفاده کنیم.
وی گفت: عاشورا و غدیر نیز چنین فرصتهایی را ایجاد کردند. این فرصتها به سادگی به دست نیامده و با خون بهترین انسانها ایجاد شده است. امام حسین(ع) و امیرالمؤمنین(ع) فرصتهایی را ایجاد کردند که باید امروز از آن به شایستگی استفاده کنیم و قدردان آنها باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی با بیان اینکه فرصتها دیر به دست میآیند و زود از دست میروند، یادآور شد: این فرصتها همیشگی نیستند و ما باید رسالت خود را در بهرهمندی شایسته از آنها به خوبی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: اما برخی انسانها، فرصت سوز هستند و نه تنها نمیتوانند، فرصتها را ایجاد کنند، بلکه با بیتوجهی آنها را میسوزانند. مانند زمان مشروطه که افراد و علما، فرصتی را ایجاد کردند ولی برخی موجب شدند این فرصتها از دست رفته و به نتیجه نرسد.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی در پایان سخنانش با تاکید بر این که در آستانه دهه امامت و ولایت از فرصت غدیر درسهای غدیر استفاده کنیم و دیگران را نیز به این امر توجه دهیم گفت: علاوه بر استفاده از فرصتها، مواظبت کنیم که فرصت سوز نباشیم، چرا که باید روز قیامت جوابگو باشیم.
در ادامه این نشست حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی عربانصاری از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان پیشنهادی گفت: بهتر است در ظهر روز عید غدیر عقد اخوت خوانده ودیدار با سادات انجام شود . همچنین صداوسیما به عنوان یک رکن مهم به پوشش و تبلیغ اعیاد غدیر و قربان و تشویق مردم برای حضور در این جشنها ایفای نقش کنند.
حرکت کاروان 'غدیر تا ظهور' از حرم حضرت معصومه (س) تا مسجد مقدس جمکران
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ذاکر، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم، ضمن ارائه گزارشی از برنامه های تدارک دیده شده به مناسبت عید غدیر خم در این استان گفت: مهمترین برنامه استان قم در روز عید غدیر، حرکت کاروان 'غدیر تا ظهور' از حرم حضرت معصومه (س) تا مسجد مقدس جمکران است که سالهاست با محوریت مسجد مقدس جمکران و با تائید و حضور علما و مراجع تقلید، برگزار می شود و کار اجرایی این برنامه، بر عهده معاونت فرهنگی مسجد مقدس جمکران است.
وی افزود: امسال کاروان غدیر تا ظهور با شعار 'ایمان به غدیر؛ امید به ظهور' که برگرفته از توصیه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنرانی روز 14 خرداد 1401در مرقد مطهر امام خمینی(ره) می باشد، انتخاب شده است. رهبر معظم انقلاب در این سخنرانی بر دو کلید واژه ایمان و امید تاکید فرمودند و می توان از این تعبیر، به عنوان شعار سراسری برنامه های دهه امامت و ولایت استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین ذاکر با اشاره به این که در خطبه های غدیر به موضوع ظهور اشاره شده است گفت: این کاروان بعدازظهر روز غدیر از حرم حضرت فاطمه معصومه(س) حرکت می کند و با طی کردن مسیر حرم به حرم، به مسجد مقدس جمکران رسیده و در نهایت پس از اقامه نماز مغرب و عشاء مراسم تجدید عهد با امام عصر(عج) در مسجد جمکران برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تجلیل از خانواده های معزز شهدا به ویژه شهدای سادات، برگزاری همایش دختران سادات در شهر قم، برگزاری جشن های مختلف در بوستان های استان قم و انجام امور خیریه از جمله آزادی سازی زندانیان و مواسات مؤمنانه از جمله برنامه هایی است که پیش بینی شده که انشالله در کنار برنامه کاروان غدیر تا ظهور همزمان با دهه امامت و ولایت در سطح استان برگزار خواهد شد.
رسانه ملی انعکاس شایسته به صورت سراسری از مراسم کاروان غدیر قم داشته باشد
حجت الاسلام حسین آبادی معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران با اشاره به برنامههای محوری شهر قم و مسجد مقدس جمکران به مناسبت دهه امامت و ولایت، گفت: از سال 1395 کاروان غدیر کار خود را آغاز کرد و به مرور زمان با همکاری دستگاههای مختلف از جمله شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، ستاد غدیر، ستاد مردمی اجتماعات و همچنین با حضور مرجعیت آیت الله مکارم شیرازی، برنامهها ویژهای را برای دهه امامت و ولایت و روز عید غدیر تدارک دیده است.
وی با اشاره به اینکه در روز عید غدیر میبایست توجه ویژهای به امام زمان داشته باشیم، گفت: از رسانه ملی تقاضا داریم انعکاس رسانهای شایسته به صورت سراسری از مراسم کاروان غدیر قم داشته باشد، به گونهای که شکوه و عظمت حضور مردم عزیز ایران در این پیاده روی 7 کیلومتری و عهد و پیمان با امام زمانشان به تصویر کشیده شود.
معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران افزود: کارگروههای مواکب، کودک و نوجوان، بانوان، پشتیبانی و محتوایی کاروان غدیر، با مسئولیت مجموعههایی که سالیان سال در راهاندازی کاروانهای بزرگ فعالیت دارند، برای این پیاده روی 7 کیلومتری برنامههای مفرح، ویژه و فاخری را تدارک دیدهاند.
حجت الاسلام حسین آبادی با اشاره به اهم برنامههای مسجد مقدس جمکران، گفت: در مسجد مقدس جمکران از روز عرفه تا روز مباهله به مدت 17 شب برنامه خواهیم داشت. جنگهای ویژه کودک و نوجوان، ویژه مراسم جشن در شبهای عید قربان، عید غدیر و مباهله، ارائه خدمات متعدد در حوزههای مختلف و همچنین برگزاری مسابقه فرزند غدیر که با معارف خطبه غدیر انطباق دارد، از جمله اهم برنامهها برای این ایام است.
علاوه بر شعار غدیری میبایست شعور غدیر و پیام و شاکله غدیر را نیز تبیین و ترویج کنیم
محمود لولاچیان در این جلسه با اظهار خرسندی از این که برنامههای بزرگداشت غدیر با ورود شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، بسیار خوب پیش میرود گفت: پیشنهاد بنده این است که سعی کنیم، در ایام دهه امامت و ولایت و روز غدیر، به طور ویژه برای دانش آموزان برنامه داشته باشیم و نسلهای آینده را در مسیر غدیر قرار دهیم، تا در آینده، شاهد مشارکت افراد بیشتری باشیم که در زمینه غدیر کار میکنند.
وی گفت: ما علاوه بر شعار غدیری میبایست شعور غدیر و پیام و شاکله غدیر را نیز تبیین و ترویج کنیم و همراه با مراسم آیینی، به مفاهیم و مضامین غدیر و عمل به دستورات ائمه اطهار(ع) نیز توجه داشته باشیم.
لولاچیان با بیان اینکه گروهها و مراکز زیادی در راستای گرامیداشت غدیر فعالیت میکنند گفت: پیشنهاد میشود شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با دعوت از این گروهها و تعیین سیاستهای کلی می تواند اقدامات موثری را در راستای همافزایی بیشتر آنها بردارد.
وی گفت: بهتر است برنامههای تجلیل از سادات، در امامزادهها برگزار شود و محلاتی که امامزادههایی در آن واقع شده، این مراسم را با حضور سادات در این اماکن مقدس برگزار نمایند.
در اکثر شهرها نمایش واقعه غدیر اجرا میشود
سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران در این نشست، گفت: عید غدیر ظرفیت بسیار بالای مردمی دارد و اگر کنشهای سازمانی تقویت و همگرا شوند اتفاقات مثبتی در استانها رقم خواهد خورد.
وی با بیان اینکه غدیر یک جنبش حرکت خودجوش بوده و در سپاه در این راستا اقداماتی انجام شده است، گفت: پیوستن اصناف و اقشار مختلف به پویش غدیر در دستور کار ما قرار دارد و همچنین در اکثر شهرها نمایش واقعه غدیر اجرا میشود و کاروانهایی به این منظور به شهرها و محل برگزاری نمایش غدیر اعزام خواهند شد. این یک حرکت ابتکاری بود که آیتالله مصباح یزدی آن را مطرح کردند و از قم آغاز و در ۱۳۰ شهر توسعه پیدا کرد ولی به دلیل کرونا کمرنگ شد و الحمدالله امروزه در حال توسعه است.
معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران در پایان اظهار کرد: تأکید ما بر خطبهخوانی غدیر است و اگر اجرایی شود خیلی اقدام خوب و اثرگذاری خواهد بود.
مکان و زمان برنامهها از طریق دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سراسر کشور به صدا و سیمای استان اعلام شود
اعلمی از معاونت استانهای صدا و سیما در این جلسه گفت: برای دهه امامت و ولایت برنامهریزی بسیار باشکوهی در حوزه معاونت استانهای رسانه ملی انجام شده است و صدا و سیمای استانها آمادگی کامل برای پوشش برنامههای استانی را دارند.
وی افزود: مکان و زمان برنامهها از طریق دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سراسر کشور به صدا و سیمای استان اعلام شود تا با برنامهریزی مناسب و اولویتبندی نسبت به انعکاس شایسته برنامهها اقدام لازم انجام شود.
اعلمی گفت: اگر برنامهای در سطح استان فاخر وشرایط پخش سراسری را هم داشته باشد، هماهنگیهای لازم از طریق معاونت استانها به منظور پخش سراسری صورت خواهد گرفت.
احمدزاده از معاونت سیمای رسانه ملی هم در این جلسه با اشاره به برنامهریزی انجام شده در تمامی شبکههای سیما برای دهه امامت و لایت و عید غدیر گفت: رسانه ملی برنامههای جدید و متنوعی برای این ایام در نظر گرفته است و با اعلام برنامههای دستگاهها در این ایام، برنامهریزی لازم برای پخش و اطلاع رسانی از رسانه ملی انجام میگیرد.
وی با اشاره به میهمانی 10 کیلومتری در تهران، گفت: این مراسم سال گذشته با استقبال خوبی روبرو شد و با یاری خداوند متعال امسال به صورت باشکوهتر برگزار میشود که در این راستا تمامی شبکههای سیما برنامههای ویژهای را در طول مسیر اجرا خواهند کرد.
آذرمکان از معاونت صدای رسانه ملی هم در این جلسه با اعلام برنامههای شاخص این معاونت به مناسبت دهه ولایت و امات و عید غدیر، گفت: در تمامی شبکههای رادیویی برنامههای بسیار فاخری برای این ایام پیشبینی شده و با هماهنگی انجام شده در تمامی مراسمها حضوری فعال خواهند داشت.
حجت الاسلام احمدی از وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برنامههای وزارت ورزش و جوانان در ایام دهه ولایت و امامت و عید غدیر، گفت: امسال به لطف خدا در تمامی زورخانههای سراسر کشور در روز عید غدیر جشن ویژهای با حضور سادات برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه 14 هزار هیئت ورزشی در سطح کشور داریم، گفت: پیشنهاد میشود دستگاهها از ظرفیت فدراسیونها و هیئتهای وزارت ورزش و جوانان در سراسر کشور برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن مراسم دهه امامت و ولایت بهرهمند شوند. گروههای مرشد زورخانهها میتوانند در جشن عید غدیر به طور ویژه به مدح امیرالمومنین بپردازند
حجت الاسلام احمدی افزود: بنیادی تحت عنوان نجوا که مخفف نیکوکاری جامعه ورزش ایران است راهاندازی شده که توسط چهرههای ورزشی شناخته شده اداره میشود که در دهه ولایت و امامت قرار است با بهرهمندی از ظرفیت دنبال کنندگان این ورزشکاران در شبکههای اجتماعی، محتوای منتاسب با این دهه و عید غدیر به صورت گسترده انتشار یابد.
بیش از 20 هزار مبلغه را در سطح مدارس آموزش و پرورش کشور داریم
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضایی از مرکز مدیریت حوزه های علمیه گفت: خداوند را شاکر و سپاسگزاریم که به ما توفیق داد تا در جهت تکریم و احیای عید بزرگ غدیر که عید اکمال دین و اتمام نعمت الهی است قدم برداریم.
وی گفت: حوزه های علمیه افتخار دارد که در مناسبت های مختلف، از جمله دهه امامت و ولایت، قریب به 7 هزار نفر روحانی مبلغ را به صورت بلند مدت(یک سال) به مناطق مختلف کشور اعزام می کند و همچنین بیش از 20 هزار مبلغه را در سطح مدارس آموزش و پرورش کشور داریم که مشغول فعالیت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضایی اظهار داشت: شورایی تحت عنوان شورای مناسبت ها، برای هدایت این جمعیت بسیار بزرگ مبلغ که قریب به 30 هزار نفر هستند، تشکیل شده است که در تمام طول سال فعال بوده و برای همه مناسبتها، برنامه ویژه ای را طراحی می کند. یکی از برنامه هایی که در این شورا مورد توجه است، برنامه های دهه امامت و ولایت است و حدود 8 سال است این شورا تشکیل شده و به این شکل انجام وظیفه می کند.
وی با بیان اینکه برنامه های تدارک دیده شده در دو بخش برنامه های اجرایی به صورت سنتی و تبلیغ در فضای مجازی، تدوین می شود گفت: 500 نفر از نیروهای حوزه، به تولید و بارگذاری محتوا در فضای مجازی مشغول هستند و در هر مناسبت، با تشکیل کانال و گروههای مجازی برای نیروهای مبلغ، محتوای مناسب تولید کرده و در اختیار آنان قرار می دهند. همچنین کلیه محتواهای تولید شده و اخذ شده از سایر مراکز در این گروهها و کانال ها به اشتراک گذاشته می شود تا در اسرع وقت در اختیار مبلغین سراسر کشور قرار گرفته و به مخاطبان انتقال یابد.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضایی افزود: امسال به مناسبت غدیر برنامه های عمومی و همچنین سخنرانی هایی به مدت 14 شب پیش بینی شده است که موضوعات این سخنرانی ها به صورت سلسله مباحث مرتبط با غدیر و دهه مطرح می گردد. همچنین احیای اقامه نماز عید قربان، قرائت خطبه غدیر ، احیای فرهنگ نذر، وقف و اهدای بخشی از درآمد و دارایی ها به مناسبت غدیر و احیای اطعام، برگزاری پویش مواسات و توزیع بسته های معیشتی به نام امیرالؤمنین علیه السلام همزمان با ایام دهه امامت و عید غدیر از دیگر برنامه های این ایام است که از سوی خیّرین و مردم، مورد استقبال قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: برگزای مسابقات متعدد، برگزاری شب شعر و بازخوانی و شبیه سازی واقعه غدیر با حضور دانش آموزان و اجرای سرود و تواشیح از برنامه های برنامه های عمومی پیش بینی شده در این ایام است. در فضای مجازی نیز طبق سنوات قبل هشتکی را ایجاد می کنیم که در طول این دهه با موضوع غدیر فعال خواهد شد. همچنین مباحث مربوط به پاسخ به شبهات در کل این دهه، به موضوع غدیر و ولایت و امامت اختصاص خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضایی در ادامه گفت: برنامه های غدیر باید تبدیل به فرهنگ شده و به صورت یکپارچه و منسجم و هماهنگ ارائه گردد.
شعار محوری برای این دهه با نگاه و مفهوم بینالمللی تصویب شود
حجت الاسلام والمسلمین امرودی مشاور وزیر امورخارجه در این جلسه گفت: باید خدارا شکر کنیم به واسطه حضور جدی و موثر حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای موسیپور به مسئله دهه امامت و ولایت و عید غدیر، که به وضوح مشخص است و باید شهادت داد که برنامهها امسال فوقالعاده دیده شده و با انسجام و هماهنگی بهتری انجام میشود.
وی افزود: باتوجه به اینکه وزارت امور خارجه در حوزه بین الملل فعالیت میکند، پیشنهاد میشود یک شورایی تشکیل شود و در حوزه قرارگاه فرهنگی بینالمللی فعالیت نماید. ریاست این حوزه در خارج از کشور با سفیر و در داخل کشور با سازمان ارتباطات باشد.
حجت الاسلام والمسلمین امرودی با اشاره به این که میبایست در حوزه غدیر کارهای بینالمللی نیز انجام دهیم، گفت: پیشنهاد میشود شعار محوری برای این دهه با نگاه و مفهوم بینالمللی تصویب شود و هرچه سریعتر به منظور بهرهبرداری در محتواهای تولیدی به دستگاهها ابلاغ شود.
وی افزود: هردستگاه و هر استانی علاوه بر برنامههای خود، یک برنامه فاخر و قله خود را اعلام نماید تا از این رهگذر یک مانور رسانهای قوی انجام شود. به عنوان نمونه مراسم 10 کیلومتری تهران که از میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی برنامهریزی شده است جزو برنامههای قله تهران محسوب میشود که با تصاویر بسیار زیبا، بنرها، پلاکاردها، آذین بندیها همراه میباشد. برنامه حرم تا جمکران هم جزو برنامههای قله شهر قم میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین امرودی، گفت: از رسانه ملی نیز تقاضا داریم همچون مراسم اربعین، کارهای تولیدی مطلوبی را در این ایام تهیه نماید و از ظرفیت رادیو اربعین، تحت عنوان رادیو غدیر استفاده شود.
براساس این گزارش، در جریان برگزاری این نشست مسئولان کمیتهها و استانها به ارائه گزارش اقداماتی که در راستای برگزاری اعیاد غدیر و قربان انجام شده، پرداختند./ فارس